Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Linić ne bi da dira plate i penzije

    Hrvatska Vlada će, prilikom sprovođenja mera za smanjenje deficita, pokušati da izbegne smanjenje penzija i plata u javnom sektoru, najavio je ministar finansija Slavko Linić koji tvrdi da je visoko zaduživanje, između ostalog, rezultat "nekadašnjeg nereda".

    Ministar je to rekao u Saboru, gde je odgovarajući na poslanička pitanja, precizirao da je prošla godina završena sa 214 milijardi ukupnog duga, ali da je taj dug rezultat restrukturiranja i privatizacije brodogradnje, železnice i vazdušnog saobraćaja prometa, kao i "nekadašnjeg nereda".

    On je naglasio da je Vlada odmah reagovala na najave Evropske komisije vezane uz proceduru prekomernog deficita i donela kratkoročne mere za smanjenje budžetskih rashoda.

    Najavio je da će Vlada već u februaru, nakon što Veće za finansijske i ekonomske poslove (ECOFIN) utvrdi mere, reagovati predlogom rebalansa budžeta.

    Linić je istakao kako će pritom "pokušati da se izbegne smanjenje plata u javnom i državnom sektoru i pogotovo penzija, koje su već na socijalnom nivou i nemoguće ih je smanjivati".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE