Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Raspisan tender za Bijelu

    Savet za privatizaciju crnogorske vlade raspisao je tender za prodaju 61,5 odsto akcija Jadranskog brodogradilista Bijela, što je treći pokušaj prodaje kompanije za remont i rekonstrukciju brodova.

    Rok za podnošenje dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost kvalifikacionih uslova je 17. februar, dok se ponude mogu dostavljati do 15. aprila.

    Zainteresovane kompanije ili konzorcijumi moraju da poseduju iskustvo u remontu i rekonstrukciji brodova do najmanje pet godina i da imaju bruto prihod od tih delatnosti u 2012. godini od najmanje 30 miliona evra.

    Tenderom tražene investicije u brodogradilište za trogodišnji period iznose najmanje 15 miliona evra, i to u osnovna sredstva, a u cilju začetka i razvoja remonta jahti i megajahti.

    Crnogorska vlada je u poslednjih par godina pokušala da proda Brodogradilište, a na tenderima su učestvovale kompanije sa Kipra, iz Velike Britanije, švajcarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

    Iz Brodogradilišta, koje ima problem sa likvidnošću i zapošljava 500 radnika od kojih je većina višak, kažu da sada postoje zainteresovani kupci, među kojima su i velike svetske kompanije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE