Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Četiri radna dana sedmično i osmeh od uva do uva

    Ryan Carson je suvlasnik firme Treehouse (zajedno sa bivšim kolegom Alanom Johnsonom). Za sebe kaže da je otac, preduzetnik i filmofil, a ono što za njega kažu poslovni partneri je da je veoma uspešan i da vodi firmu u kojoj zaposleni rade četiri dana u sedmici.

    „Mislim da je došlo do neke zabune i da nešto nije u redu sa opšteprihvaćenom idejom da ljudi moraju da rade šest ili sedam dana u sedmici i da svu svoju mentalnu snagu troše u kompaniji za koju rade. Zar nije tačno da se do uspeha dolazi samo ako se u posao ulože duša i srce?“,napisao je Ryan Carson i dodao:“U mojoj kompaniji se radi od ponedeljka do četvrtka, od 9h do 18h. Šta smo postigli iako ne radimo pet ili sedam dana u sedmici?

    Profit (bravo za nas!).

    Redovno primamo plate i bonuse.

    Moral zaposlenih je na visokom nivou. Ponedeljkom su svi sveži, uzbuđeni i nasmejani.

    Sa decom provodimo 50 odsto više vremena nego što to rade zaposleni u ostalim kompanijama (imamo tri slobodna dana, a oni dva).

    Ja ne žrtvujem potrebe svoje porodice zarad posla i mislim da to ne rade ni moji zaposleni.

    Trenutno je zaposleno 34, a trebaće nam uskoro još 10 radnika.

    Naši klijenti su velike kompanije svetskog ugleda.

    Doživeli smo i naslovne strane NY Times-a, Wall Street Journal-a, MIT Tech Review“.

    Treehouse ekipa, inače stručna za web dizajn i internet, veruje da svako pametan za četiri dana može da završi posao koji bi radio onih uobičajenih pet radnih dana. „Uostalom, bavimo se informacijama što nije isto kao raditi u proizvodnji. Verujemo da je mnogo više koristi kada se manje radi. Zarađujemo, posao se širi, ponedeljak nije stresan, pa zašto ne bismo radili četiri dana sedmično?, saglasni su zaposleni u kompaniji Treehouse baš kao i njihovi poslodavci.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE