Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    INTERVJU: Nikša Vušurović, državni sekretar, Ministarstvo finansija – Konzervativnim pristupom do cilja

    Budžetom za iduću godinu, kao i u merama koje ga prate, previđen je vrlo skroman rast od svega jedan odsto, iako više pokazatelja govori da će to biti znatno više. Ovakve procene nisu pesimistične, već jako oprezne, kaže za BIZLife Nikša Vušurović, državni sekretar u Ministarstvu finansija.

    „Opredelili smo se za konzervativne mere kako bi bili sigurni da će se ostvariti sve što smo planirali. Istovremeno, ovi najvažniji podaci u budžetu šalju poruku da svi treba da budu jako oprezni, štedljivi i obazrivi kod trošenja svakog dinara. Ukoliko se pokaže da smo bili previše obazrivi i ukupan rast BDP bude veći od planiranog, prvo ćemo se mi u Ministarstvu finansija obradovati“, objašnjava Vušurović i ističe da će veći rast biti znak da privreda polako izlazi iz krize i da dolaze bolja i stabilnija vremena.

    Da li su uzeti u obzir svi efekti povećanja PDV, jer iz nekih privrednih grupacija stižu upozorenja kako to nije dobro odmereno?

    Itekako smo vodili računa o uticaju povećanja PDV i znamo da će svako na koga se odnosi veći PDV uputiti zamerke kreatorima budžeta i ekonomske politike za iduću godinu. Ne mogu da govorim o pojedinim rešenjima, a svako ko predlaže neko smanjenje morao bi da predloži kroz koje povećanje tu razliku treba nadoknaditi.

    Ceo intervju pročitajte u novom broju BIZLife magazina

    Foto: Nenad Đorđević

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE