Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trstenik tuži ministra zbog nikla

    Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra rudarstva Milana Bačevića jer je kompaniji Srbija nikl produžio istražno pravo bez saglasnosti lokalne samouprave.

    Aleksić je rekao novinarima da lokalna samouprava još uvek nije imala uvid u rešenje na koje se Srbija nikl poziva, iako je to zatraženo od nadležnog ministarstva.

    Nama to rešenje nije pokazano, a vidimo u medijima da ministar kaže da je ono produženo. Zbog toga ćemo mi protiv njega podneti krivičnu prijavu, jer zakonska regulativa jasno kaže da je neophodna odluka lokalne samouprave, naveo je Aleksić.

    Iako je preduzeće Srbija nikl obavestilo opštinu Trstenik da će početi izvođenje geoloških istraživanja nikla na lokalitetu Ruđinci-Veluće, predstavnici te kompanije se nisu pojavili u Trsteniku.

    Skupština opštine Trstenik je 28.septembra 2012.godine donela jednoglasno odluku kojom se zabranjuje istraživanje i eksploatacija nikla na toj teritoriji.

    Maja Radosavljević iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije potvrdila je novinarima da Srbija nikl ne može ulaziti u ovakve postupke bez saglasnosti opštine.

    Ministar Bačević je, govoreći za Novosti o istraživanju nikla u Trsteniku, rekao da ne postoji nijedno geološko istraživanje koje je štetno za zdravlje ljudi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE