Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Radna grupa za privredu

    Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je osnivanje radne grupe za praćenje stanja u privredi u kojoj će biti ministri i predstavnici sindikata. Oktobarski minus u kasi najniži mogući, poručio vicepremijer.

    Na sastanku sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije dogovoreno je da u radnoj grupi učestvuju ministri rada Jovan Krkobabić, finansija Lazar Krstić, privrede Saša Radulović, telekomunikacija Rasim Ljajić i neko iz Vučićevog kabineta.

    Na sastancima koji će se održavati svake nedelje, Vučić je kazao da će biti analiziran rad svakog preduzeća u restruktuiranju.

    Dogovorili smo se da zajednički pokušamo da pronađemo spas za većinu tih preduzeća, a tamo gde ne budemo mogli da nađemo rešenje da svako izađe sa svojim idejama pred građane, rekao je Vučić nakon sastanka.

    Dve važne stvarismo dogovorili, jedna je uspostavljanje stalne kontakt grupe i jačanje socijalnog dijaloga. Takođe je dogovoreno uspostavljanje direktnih odnosa pri sačinjavanju Zakona o radu, rekao je Vučić.

    Predstavnici sindikata istakli su tokom sastanka da nisu zadovoljni povećanjem PDV i tražili su da Vlada Srbije poveća porez na kapitalnu dobit.

    Oni su izrazili nezadovoljstvo nacrtom Zakona o radu, na šta im je Vučić odgovorio da nacrt još uvek ne postoji i da su u opticaju tri verzije tog zakona.

    Kad bi svaki mesec bio kao oktobar

    Vučić je dodao da je rast industrijske proizvodnje u trećem kvartalu ove godine iznosio 3,22 odsto, što je "najbolji rezultat za našu zemlju u poslednjih mnogo godina", kao i da je minus u državnoj kasi u oktobru bio "najniži mogući".

    Kad bi nam svi meseci bili kao oktobar ne bismo imali nikakvih problema ni sa fiskalnim deficitom, ni sa svim ostalim stvarima, rekao je Vučić.

    Vučić je podsetio da je i u septembru bila zadovoljavajuća situacija u makroekonomskom pogledu, pa je čak zabeležena i bolja naplata PDV.

    Na pitanje da li ima novosti oko odobravanja najavljenog kredita od Emirata od oko tri milijarde dolara, Vučić je ponovio da se nada da će taj kredit biti dogovoren do kraja godine.

    Kako je ranije najavio zamenik predsednika Komiteta za saradnju sa UAE Mlađan Dinkić, deo tih sredstava biće namenjen za otplatu dugova, pre svega MMF, a ostatak će biti investiran u poljoprivredu i drugu proizvodnju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE