Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radulović:Privreda bazirana na subvencijama nije održiva

    Ministar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je danas da privreda bazirana na subvencijama nije održiva i najavio da će problem otvaranja novih radnih mesta biti sistemski rešen.

    Radulović je na konferenciji za novinare kompanije Siemens ocenio da model državnog subvencionisanja otvaranja novih radnih mesta nije dugoročno održiv i dodao da će novo zapošljavanje biti podsticano smanjivanjem nameta na rad i stvaranjem boljih uslova poslovanja.

    "Strateški mislimo da subvencije nisu dugoročno rešenje, ali kratakoročno moramo da ispunimo obaveze koje je država preuzela. Sa novcem poreskih obveznika morate pažljivo postupati. Taj novac nije novac ministara da ga dele kako oni misle da treba, zbog čega moramo da imamo sistemska rešenja kako da podržimo privredu", rekao je on.

    Radulović je ocenio da ekonomska politika, koja je u Srbiji vodjena poslednjih 12 godina, "očigledno daje loše rezultate" i istakao da zato mora da se promeni.

    Prema njegovim rečima, država mora da popravi ambijent kako bi strane kompanije dolazile u Srbiju i to zato što "imamo kvalitetnu radnu snagu, dobre uslove poslovanja i pravnu sigurnost".

    "To je sistem koji mi treba da pratimo", kazao je on.

    Radulović je naglasio da je povečanje proizvodnje strateško opredeljenje Vlade Srbije, a zapošljavanje glavni problem koji treba da se reši.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE