Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tako je govorio Gusenbauer…

    Gusenbauer izjavio da ideologija ne donosi rešenja i da je komunizam propao zbog nedovoljno demokratije, inicijativa i motivacija i zbog ograničavanja sloboda.

    Bivši austrijski kancelar je, u obraćanju na simpozijumu Fondacije Salvador Alijende u Čileu, početkom septembra, kako sada prenosi bečki dnevnik Presse, rekao da je i neoliberalizam doveo svet do ruba svetske ekonomske krize i pretvorio čitave narode u žrtve finansijsko-kapitalističke iluzije o većoj vrednosti.

    Alfred Gusenbauer, koji je sada novi savetnik prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, naglasio je i da i „bulevarizacija masovnih medija vodi ka bulevarizaciji politike i degeneraciji demokratije.

    Socijaldemokratske države blagostanja u Evropi do sada su povezane sa najvećom merom ravnopravnosti i stvorile su ekonomsku dinamiku, ali postoje opravdane sumnje u održivosti evropskih modela usled rastućeg broja nezaposlenih, dužničke krize, stagnirajuće privrede, rastuće nejednakosti i smanjujućeg broja stanovništva.

    Gusenbauer ukazuje da se nalazimo pred ogronim izazovima, jer je globalizacija svetske privrede i revoluacija komunikacija prevrnula sve klasične ekonomsko-političke teorije na glavačke.

    On je ukazao da se kriza pojavljuje u sve većom brzinom i da je njen karakter promenljiv, i da se događaji brže razvijaju od politike. Prema njegovom mišljenju osnovni zadatak trebalo bi da bude da se ponovo zadobije kontrola nad političkom inicijativom, sa ciljem da društva više ne bi bila izložena milosti i nemilosti promenjivljih tržišta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE