Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U vreme krize zanati su sve privlačniji

    U samom centru Firence studenti iz celog sveta uče umetnost proizvodnje cipela od jednog italijanskog obućara, te bude nadu da će ovaj zanat preživeti krizu u koju je zapao.

    Naime, obućar Angelo Imperatrice (75), koji je s 11 godina naučio zanat od svojih stričeva, drži radionice za studente iz celog sveta koje koštaju 5.100 evra. Radionica traje osam nedelja, a nakon nje studenti su obučeni u izradi najfinijih cipela. Neki od njih svoje cipele prodaju za 3.000 evra po paru, piše AFP.

    "Zanati poput ovog više nisu u modi, ali bi mladima bilo pametno da razmotre da budu šegrti kod obućara. Mogli bi postati drugi Salvatore Ferragamo", komentariše Imperatrice.

    Majstor podučava po osam studenata u akademiji Riaci, a lista čekanja je poduža. Do sada je diplomiralo oko 100 studenata.

    Daniele Ortolani, 31-godišnjak koji je osam godina popravljao cipele, a sada je odlučio da izrađuje obuću po meri za ljude s ortopedskim problemima kaže da su neki njegovi prijatelji bili iznenađeni kada sam odlučio da postanem obućar, ali sada i drugi razmišljaju o zanatima. „Biti tapetar ili trgovac otpadom sada je sve privlačnije u doba ekonomske krize", kaže Ortolani.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE