Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta obući za poslovni razgovor?

    Nepisana pravila su ona koja nam zadaju najviše muke kad je garderoba u pitanju. Svi otprilike znamo šta podrazumeva poslovni izgled, ali kad dođe vreme za odabir garderobe za poslovni intervju uvek imamo nedoumice.

    Klasika, minimalistički pristup, neutralne boje i jednostavnost su termini koji su refleksija primerene kulture odevanja na poslu – samim tim i na poslovnom razgovoru. Pratite nekoliko univerzalnih pravila ali ostanite autentični:

    Budite u toku

    Pre nego što odete na razgovor raspitajte se kakva je politika te kompanije. Možda na sajtu postoji 'dress code' ili jednostavno prošetajte do tamo. Ovo istraživanje će vam pomoći da pronađete odgovarajuću garderobu, uklopite se u sliku kompanije, a i sam poslodavac će vas lakše zamisliti u svom random okruženju.

    I muškarci i žene:

    Ne stavljajte marku garderobe u prvi plan. Vašim stavom, zahtevima ali i garderobom, pokazujete svoj društveno-ekonomski status. To može uticati pozitivno – tako što ćete staviti do znanja šta je ono što vi u finansijskom smislu očekujete, ali i negativno ako lični stav poslodavca to ne podržava.

    Crna boja, uvek!

    Crna boja znači eleganciju i prefinjenost. Uvek je dobar izbor kada želite da ostavite utisak profesionalne  ozbiljnosti. Sa crnom možete uspešno kombinovati sve boje, kada je ona ta koja dominira. 

    Džins, zašto da ne?!

    Džins uglavnom nije zastupljen u svetu poslovnih ljudi, ali ako izaberete pravi komad možete napraviti savršenu kombinaciju.

    Prihvatljiv je tamni i tzv. 'skinny’ džins, koji možete uspešno kombinovati sa pastelnim bojama. Uklopite posao i garderobu u kojoj se osećate udobno.

    Lični pečat

    Budite slobodni da razbijete monotoniju formalnosti a da ipak ostanete profesionalni. Potrudite se da svakoj kombinaciji dodate neki detalj koji će istaći vaš lični stil. To može biti ešarpa, broš ili neki diskretan nakit. Uklopite neku neobičnu boju cipela i tašne sa jednobojnom haljinom ili odelom. 

     

    Foto: Zara/facebook, GQ/facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE