Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Laško prodaje šta se prodati može

    Finansijsko stanje grupe Pivovarna Laško, po navodima ljubljanskog Dela, možda je ozbiljnije od onoga što govori njena uprava jer joj banke diktiraju prodaju dela imovine, uslovljavajući to reprogramom kredita.

    Banke kojima PL uklupno duguje 350 milijuna evra "nemaju sluha" za želje sadašnje uprave da zadrži firme koje se bave osnovnom delatnošću, proizvodnjom pića, navodi list.

    To dokazuje i najava prodaja Radenske i planovi o mogućem spajanju pivovare Union i pivovare Laško, koje su sada samostalne, u jedinstvenu kompaniju.

    Prodaje se sve što se može prodati, a to u vreme krize znači ili da je vlasnik prezadužen ili da je kupac pred vratima, navodi Delo.

    List tvrdi da još niko nije preuzeo odgovornost za sve ono što se u Pivovarni Laško  događalo pre desetak godina, kad je vodio tadašnji direktor Boško Šrot, šireći njenu delatnost i poslovnu aktivnost, uz bankarske kredite, ali i "uz pomoć politike".

    Pivovarna Laško u to je vreme kupila ljubljansku pivovaru Union i preuzela slovensku proizvodnju voda i sokova, a kasnije kupila i deonice Mercatora i nekih nacionalnih medija.

    Prema tvrdnjama lista, banke sada "stihijskim" podržavanjem reprograma na svoje kredite Pivovarni Laško, tu grupu "održavaju u životu".

    Direktor Pivovarne Laško Dušan Zorko izjavio je ranije da očekuje da će do kraja taprila iduće godine, kada ističe novi reprogram s bankama, biti realizovana prodaja Mercatorovih deonica koje su u vlasništvu Pivovarne. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE