Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    OMV traži 1.600 tehničara

    Austrijska naftna kompanija OMV se okreće crpljenu nafte i gasa i traži stručnjake iz te oblasti koji su spremni da rade u inostranstvu.

    Do 2016., kako je najavio Gerhard Rois šef OMVa, biće potrebno 1.600 najboljih tehničara, ako je moguće sa iskustvom, iz oblasti crpljenja nafte i iskopina.

    U prvoj liniji, kako je dodao, traže se Austrijanci, ali pošto nedostaje dovoljan broj apsolvenata, neće biti moguće pokriti potrebe samo sa domaćom radnom snagom.

    Strana na kojoj možete da pratite sve oglase za posao u OMV-u

    Rois je istovremeno ukazao da bezbednosno stanje u pojedinim zemljama u kojima je prisutan OMV, kao na primer u Libiji, nije najbolje.

    Inače u Libiji trenutno nema austrijskih državljana zaposlenih u OMV, a radna snaga na terenu je dobijala, kako je dodao, plate i za vreme nemira.

    On je ukazao da početnici ne mogu odmah da idu u inostranstvo, gde je daleko veća plata. Naime, potrebno je najpre da provedu tri do pet godina u centrali, gde su im poslovi već vezani za inostranstvo.

    Mandat u inostranstvu, prema pravilniku OMV traje tri godine, a polazna plata za tehničara-apsolventa je oko 3.300 evra, bez dodataka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE