Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vojvodina želi da izgradi agrotehnološki park

    Vojvodjanski sekretar za medjuregionalnu saradnju Branislav Bugarski izjavio je danas da je ta pokrajina zainteresovana da izgradi agrotehnološki park Vojvodine.

    Kako se navodi u saopštenju biroa za informisanje Vlade Vojvodine, Bugarski je tokom posete Perudji izjavio da Vojvodina želi da uspostavi sistem sertifikovane kontrole hrane, u čemu Agrotehnološki park Umbrije ima dosta poučnih iskustava.

    Predstavnici dve regije zainteresovani su za izradu studije o Agrotehnološkom parku Vojvodine i sagledavanje mogućnosti za uzgoj rase goveda kianina na području Vojvodine, piše u saopštenju.

    Tokom posete Umbriji Bugarski je bio učesnik skupa o Evropskoj prestonici kulture, gde je Perudja predstavila svoju kandidaturu za 2019. godinu.

    Bugarski je rekao da Vojvodina podržava Perudju u afirmisanju kulturnih vrednosti u Evropi, pomenuvši odličnu saradnju Vojvodine i regije Umbrija.

    Prema rečima Bugarskog, iskustva Perudje mogla bi koristiti Novom Sadu, koji planira da se kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE