Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uradite nešto dobro za sebe: Vežbajte u prirodi

    Iskoristite ambijent odmora i vežbajte. Rekreacija na plaži, u šumi ili na livadi donosi mnogo dobrobiti vašem telu i ne može se uporediti da vežbanjem u zatvorenoj prostoriji na koju ste verovatno navikli tokom cele radne godine.

    Rekreacija u prirodi znači da ste na čistom vazduhu sa većom koncentracijom kiseonika. Ovako povećavate nivo hemoglobina u krvi, što je važan preduslov za dobru krvnu sliku i bolje stanje organizma. Ovaj kiseonik se ne može uporediti sa kiseonikom koji udišete u sali za vežbanje.

    Boravak u prirodi podiže nivo seratonina, važnog neurotransmitera poznatog kao ’hormon zadovoljstva’. Seratonin se i koristi u terapiji kod depresivnih stanja. Zato ćete posle svakog boravka u prirodi isetiti sreću koja se ne može meriti sa osećajem sreće pošto napustite zagušljivu salu za vežbanje gde zelene mogu da budu samo sprave ili zidovi.

    Priroda pokreće centre u primarnom delu našeg mozga koji upravlja instinktima. Tako će vam priroda sigurno ojačati intuiciju na koju smo svi zaboravili, a koja je nepogrešiva.

    Samo šetnja po šumi obezbeđuje nadražaje koji su nam toliko potrebni. Što više ovakvih stimulacija i vaša će čula biti oštrija. Šta imate od čulnih stimulacija u fitnes centru osim mirisa znoja, uzdaha i izdaha prisutnih, muzike sa vaše plej liste ili glasa trenera koji ne mora obavezno da bude prijatan?

    Kada ste na suncu sebi obezbeđujete više vitamina D što znači zdravije kosti i mišiće, zdraviju kožu, bolji balans hormona. Rečju, samo izlaganje suncu donosi zdravlje, pa makar i da se izležavate na ležaljci. A, zamislite tek korist kada šetate u prirodi, vozite bicikl ili uradite koji čučanj.

    Rekreacija je rekreacija i treba je uvesti u život. Samo, ona u prirodi se ne može čak ni uporediti sa rekreacijom u zatvorenoj prostoriji. Boravak na otvorenom najbolji je poklon koji sebi možete darovati. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE