Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rebalansom budžeta ne smanjuju se podsticaji za poljoprivrednike

    Predloženim rebalansom državnog budžeta predviđeno je smanjenje budžeta poljoprivrede za 3,6 milijardi dinara, ali to će podsticaji za poljoprivrednike biti neznatno smanjeni, izjavio je ministar poljoprivrede Goran Knežević.

    Knežević je objasnio da će u agrarnom budzetu najviše biti smanjene dugoročne investicije fondova za vode i šume, i Uprave za zemljište, ali i da bi i to smanjenje moglo da bude nadomešteno iz drugih izvora.

    "Iz Fonda iz Abu Dabija uskoro stiže 200 miliona dolara koje ćemo rasporediti tako da i taj investicioni deo ne bude zapostavljen. Tih 200 miliona dolara je 50 odsto sredstava za poljoprivredu, a koja će biti upotrebljena za kreditiranje poljoprivrednika pod vrlo povoljnim ulsovima" kazao je ministar.

    Knežević je precizirao da je predloženim rebalansom agrarni budzet smanjen za osam odsto, te će iznositi 4,25 odsto ukupnog državnog budžeta što je, kako je naveo, korak ka cilju da 2014. godine on čini pet odsto ukupnog budzeta.

    Ministar je rekao da je s rukovodstvom Kruševca danas razgovarao o inicijativi tog grada da otkupom od nekih propalih firmi poveća površinu poljoprivrednog zemljišta.

    Knežević je kazao da će Ministarstvo sredstva usmeriti najpre ka lokalnim samoupravama koje imaju dobre planove za poljoprivredu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE