Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jonhson electric u Nišu gradi fabriku

    Kompanija Johnson electric u Nišu gradi fabriku vrednu 20 miliona evra, u kojoj će u prvoj fazi biti zaposleno 1.000 radnika. Probna proizvodnja počinje na proleće 2014.

    Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, gradonačelnik Niša Zoran Perišić i direktor za Evropu Johnson electric grupe Loran Kardon, potpisali su Memorandum o saradnji kojim se predviđa izgradnja fabrike za proizvodnju elektromotora za sve industrije, pre svega za automobilsku.

    Time se povećava broj fabrika koje će u Srbiji proizvoditi komponenete za automobilsku industriju, koja "broj jedan" našoj zemlji, rekao je Dinkić.

    Dinkić je, takođe, najavio da će fabrika Leoni koja proizvodi kablove za automobile započeti izgradnju nove fabrike u predgrađu Niša, gde će zaposliti 1.500 radnika.

    Johnson electric planira da probnu proizvodnju započne na proleće 2014. godine, a puna proizvodnja započeće narednog leta, dodao je ministar.

    Ovo je tek početak, kazao je Dinkić i dodao da je Srbiji potrebno još mnogo ovakvih fabrika jer, dodao je, strategija Vlade je da, kroz pokretanje proizvodnje i nove strane investicije, zaposli ljude i stabilizuje kompletnu ekonomiju.

    Johnson electric je prvi strani investitor iz Hong Konga koji je prošle godine ostvario promet od dve milijarde dolara, a njegov najveći konkurent na evropskom tržištu je Bosh, zaključio je Dinkić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE