Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusi prihvatili krak „Južnog toka“

    Rusija je spremna da u celosti finansira trasu gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju, a ruski partneri su prihvatili i predlog o produženju trase tog gasovoda kroz Srbiju, odnosno o izgradnji južnog kraka "Južnog toka", izjavio je ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević. 

    Bačević, koji je u višednevnoj poseti Rusiji, rekao je Tanjugu da je od borda direktora Gasproma dobio uveravanja da Srbija ne treba da brine o troškovima izgradnje "Južnog toka" kroz našu zemlju, jer je uglavnom dogovoreno na koji način Rusija može da pomogne Srbiji da se dodatno ne zadužuje, iako to još nije potpisano.

     

    Ruska strana je još jednom potvrdila da je spremna da u celosti finansira "Južni tok" kroz Srbiju, a da srpska strana sve troškove, u obimu od 49 procenata projekta, kasnije otplaćuje iz tranzitnih taksi, kad gasovod počne da radi, precizirao je Bačević.

     

    On je istakao da je na sastanku iskazano uverenje obe strane da je "Južni tok" za Srbiju, ali i za Rusiju veoma važan projekat.

     

    Rusi su izrazili spremnost da razgovaraju sa makedonskom i crnogorskom vladom o tome.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE