Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poljaci preko Croatia osiguranja na tržište regiona

    Najveće poljsko osiguravajuće društvo PZU želi da investira u Croatia osiguranje u procesu njegove privatizacije kako bi osvojilo vodeću poziciju u Hrvatskoj i započelo širenje u jugoistočnu Evropu.

    Naš potencijalni ulazak u Croatia osiguranje treba shvatiti kao investiciju, Hrvatska je dovoljno velika sama po sebi, ali i dobra kao startna pozicija u jugoistočnoj Europi, kaže predsednik Uprave PZU Andrzej Klesyk.

    Ime Croatia osiguranje se ne bi menjalo zbog široke prepoznatljivosti brenda, kaže Klesyk koji ne krije da je dugoročni cilj PZU većinski udeo u Croatia osiguranju.

    Ne uspemo li investirati u Croatia osiguranje ili Triglav, moraćemo priznati da je tržište jugoistoka za nas zatvoreno, jasan je Klesyk.

    Srbija, prema njegovim rečima, nije opcija, jer tamošnje tržište nije u dovoljnoj meri razvijeno, a treba respektovati i činjenicu da Hrvatska ulazi u EU.

    Čim hrvatska Vlada otvori privatizacioni tender, kaže Klesyk, PZU je spreman učestvovati jer ima dovoljno kapitala i gotovine.

    PZU je najveća poljska osiguravajuća kuća sa prosečnom godišnjom bruto zaračunatom premijom od oko 4,5 milijardi evra. Prošlu godinu, ta kompanija, čiji je najveći pojedinačni deoničar država, završila s neto dobiti od 778 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE