Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Skriveni dugovi bivših vlasti u Hrvatskoj

    Hrvatski ministar finansija Slavko Linić nije nezadovoljan stanjem u državnom proračunu, ali ipak najavljuje novi rebalans, koji bi se trebao dogoditi do kraja godine.

    Novi rebalans može biti u zavisnosti ako ostvarimo nešto više prihoda, a budimo iskreni, verovatno će rebalans biti zbog zdravstva u kom se pokušavaju platiti dugovi koji iznose 5 milijardi kuna, ističe Linić.

    On je rekao da sledeće nedelje u proceduru ide Zakon o potrošačkom kreditiranju, odnosno regulisanje minusa na tekućim računima, a pposebno je istakao nezadovoljstvo rezultatima u javnim preduzećima. Otpora je bilo kad je reč o minusima, kaže Linić dodajući da su kooperativni na kraju bili i bankari.

    Bivša vlast je ostavila 20 milijardi kuna skrivenih dugova, otkriva Linić i dodaje kako i dan danas pronalazi dugove iz 1991. godine.

    Osvrnuvši se na rafinerije, Linić je rekao kako ga je Mol razočarao jer danas imamo Inu koja nije modernizovana. Imamo dve loše rafinerije, koja nije izvukla svaki gram plina pa ga uvozimo, otvoren je Linić.

    On je poručio da se od poreza na nekretnine za sada odustalo. Znamo da je HNS rukama i nogama protiv, oni ne osporavaju zakon, ne osporavaju niti kvalitete zakona, oni samo pokušavaju reći da ga u krizi ne bi trebalo primeniti, kaže Linić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE