Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisan ugovor o modernizaciji železnice u Srbiji

    Železnice Srbije i ruska kompanija RZZD International potpisale su danas ugovor o modernizaciji pruga u Srbiji i isporuci vozova što će se finansirati sa 800 miliona dolara ruskog kredita.

    Ugovor ima pet delova o izgradnji drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo, obnovi šest deonica na Koridoru 10, izgradnju pruge Stara Pazova-Novi Sad, rekonstrukciji pruge Beogard-Bar i isporuci ruskih dizel-motornih vozova.

    Ugovor su potpisali direktor Železnice Srbije Dragoljub Simonović i generalni direktor RZZD International Sergej Pavlov, u prisustvu predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića.

    Radovi na pruzi Beograd-Pančevo trebalo da počnu septembra ove godine, a na pruzi na Korodoru 10 u pooslednjem kvartalu ove godine. Kako je najavljeno, do kraja ove godine trebalo bi da budu sklopljeni pojedinačni ugovori za svih pet poslova.

    Prema uslovima kreditnog aranžmana, veći deo poslova obaviće ruske kompanije, ali će biti angažovane i srpske.

    O ruskom kreditu za modernizaciju srpske železnice razgovaralo se od 2009. godine, a ugovor o kreditu od 800 miliona dolara potpisan je januara ove godine. Ugovor predvidja kamatu od 4,1 odsto godišnje, grejs period od četiri godine i period otplate od 10 godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE