Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisivanje ugovora za ruski kredit 22. maja

    Srpske i ruske železnice potpisaće 22. maja u Beogradu ugovor o realizaciji ruskog kredita od 800 miliona dolara, namenjenog razvoju železnice u Srbiji, najavili su danas generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović i predstavnik ruskih železnica Mansur Bek Sultanov.

    Oni su to najavili tokom vožnje "Plavim vozom" kojim celo rukovodstvo Železnica Srbije i predstavnici oko 70 domaćih i stranih preduzeća putuju  od Beograda ka Mokroj Gori gde je počeo Prvi međunarodni železnički biznis forum, čiji medijski sponzor je Novinska agencija Tanjug, a koji će trajati do 28. aprila.

    Simonović je izjavio da je reč o krovnom ugovoru i da će zajedno sa tim aranžmanom biti potpisan i prvi aneks za obavljanje radova na drugom koloseku pruge Beograd -Pančevo.

    On je rekao da bi radovi na toj deonici mogli da počnu već u junu, kao i da će početi radovi na deonici Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10.

    Sultanov je kazao Tanjugu da generalni ugovor obuhvata sve što je predviđeno da se finansira ruskom kreditom za razvoj srpske železnice, a to su pruga Beograd – Pančevo, izgradnja šest deonica na železničkom Koridoru 10 u dužini oko 110 kilometara, gradnja pruge Stara Pazova – Novi Sad, obnova pruge Beograd – Bar kroz Srbiju i nabavka 26 novih dizel motornih vozova iz Rusije.

    Predstavnik ruskih železnica je rekao da će Srbija učestvovati u realizaciji tih projekata u vrednosti od 15 odsto, tako da će ukupna vrednost radova iznositi oko 940 miliona dolara.

    Na prvom međunarodnom železničkom biznis forumu pod nazivom "Modernizacija i restrukturiranje železnice", učestvovaće predstavnici oko sto domaćih i stranih kompanija, predstavnici državnih organa, naših i inostranih organizacija i ustanova, kao i brojni eksperti.            

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE