Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gde su Kinezi najviše ulagali prošle godine?

    Evropa je prošle godine bila glavna ciljna oblast za kineske investitore, pokazuju podaci ankete koju je sprovela investiciona firma A kapital.

    Obim sredstava koje je Kina uložila u Evropu povećan je prošle godine za 21 odsto u odnosu na 2011, na 12,6 milijardi dolara.

    Prema pisanju Wall Street Journala, kineski investitori iskoristili su prilike za akvizicije koje su se pojavile u uslovima krize i recesije.

    Tako je u Evropu otišla trećina (33 odsto) od 37,8 milijardi dolara koliko je, kako se procenjuje, Kina uložila izvan granica.

    Vrednosti imovina u Evropi znatno su opale tokom dužničke krize u zoni evra. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, stvar nije samo u tome. Kinezi traže mogućnosti ekspanzije u inostranstvu s ciljem da steknu nova iskustva i upoznaju nove tehnologije.

    Kineski državni fond stekao je prošle godine manjinske udele u nekoliko infrastrukturnih kompanija, uključujući i firmu koja upravlja londonskim aerodromom Hitrou.

    Veliku popularnost među kineskim investitorima uživaju i nemačke firme iz oblasti mašinogradnje, među kojima i Klion grupa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE