Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poreska uprava se izvinila roditeljima: Za povraćaj PDV-a dovoljan samo matični broj

    Poreska uprava (PU) Srbije izvinila se javnosti zbog propusta u sistemu te institucije, zbog koje je u jednoj od njenih filijala greškom deljen stari obrazac sa spiskom velikog broja dokumenata potrebnih za ostvarivanje prava na povraćaj PDV-a za hranu i opremu za bebe.

    U saopštenju Poreske uprave se navodi da je greškom deljen stari obrazac i podseća da je prema novom Pravilniku o postupku ostvarivanja prava na povraćaj PDV, predviđeno da se prilikom popunjavanja vrlo jednostavnog obrasca, osim jedinstvenog matičnog broja za oba roditelja i novorođenče, dostavljaju samo fiskalni isečci izdati od strane prodavca hrane i opreme za bebe.

    Precizira se da do izuzetka može doći pri prvom podnošenju zahteva za refundaciju PDV, ako je reč o usvojenoj bebi ili starateljstvu, kada usvojilac bebe treba da dostavi i fotokopiju odluke nadležnog organa o usvojenju, a staratelj bebe fotokopiju odluke nadležnog organa o stavljanju pod starateljstvo.

    Podseća se da se zahtev za povraćaj podnosi filijali Poreske uprave po mestu prebivališta i da nisu potrebne nikakve dodatne potvrde kod ostvarivanja prava na povraćaj PDV-a za hranu i opreme za bebe.

    Foto: sxc.hu

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE