Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ČEZ na udaru istražnih tela zbog poslovanja u više zemalja

    Najveća češka energetska kompanija ČEZ potvrdila je da policija istražuje nekoliko njenih poslova, među kojima su prodaja rudnika uglja u Nemačkoj, investicija u Albaniji i ugovor o kupovini goriva za nuklearnu elektranu Temelin.

    Policija se još pre godinu dana počela raspitivati o tim slučajevima. ČEZ je u potpunosti sarađivao kako pre, tako i sada i pruža policiji sve zatražene informacije, izjavila je portparolka kompanije, dok policija nije komentirala slučaj, javlja češki dnevnik ‘Prague Monitor’.

    Istovremeno je bugarsko Državna kancelarija za regulaciju energetike i vodoprivrede (DKEVR) na hitnoj i zatvorenoj sednici donela odluku o pokretanju postupka za oduzimanje licence za rad distributeru energije ČEZ Bulgaria. Sednica na kojoj se raspravljalo o mogućem povlačenju licence ČEZ-u sazvana je nakon što je premijer Bojko Borisov objavio da će ona biti oduzeta. Sednicom je predsedavala smenjena čelnica DKEVR-a, koja će na toj dužnosti ostati do imenovanja novog čelnika i naglasila je da će licenca biti oduzeta u slučaju da je novac namenjen investiranju u energetski sistem bio iskorišćen za druge svrhe.

    Češki premijer Petr Nečas je ocenio kako bi oduzimanje licence ČEZ-u u Bugarskoj bio znak političkog upletanja u poslovanje i najavio da će zatražiti službene informacije od bugarske vlade i uprave ČEZ-a, javlja bugarski dnevnik ‘Novinite’ .

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE