Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zdravstveni centar „Studenica“ dobio ultrazvučni hiruški nož

    Za lekare u operativnom bloku Zdravstvenog centra „Studenica“ u Kraljevu, hiruški ultrazvučni nož treće generacije, umnogome će pomoći pri svakodnevnom radu u sali.

    Direktor ZC „Studenica“ Zvonko Veselinović kaže da je ključna prednost za hirurge, pre svega bezbednost i sigurnost u radu, potom trenutno zaustavljanje krvarenja, što svakako, kako kaže, predstavlja napredak.

    U deset operacionih sala urade oko 6.000 većih operacija godišnje. Već dve godine rade u otežanim uslovima, jer oštećenjem internističke bolnice, osim prostora, nedostaje i 220 postelja. Uprkos povećanom broju pacijenata iz čitavog Raškog okruga, koji se ovde leče, nema odlaganja operacija.

    „Možda nedostaje komfor u sobama i samo to pacijenti mogu da zamere, posebno na Internističkom odeljenju i na hirurgiji“, dodadje doktor Veselinović.

    Pacijenti na odeljenju ortopedije, kažu, nemaju zamerke. Bez obzira na to da li dolaze iz Raške, Novog Pazara, Vrnjačke banje, Gnjilana ili Kosovske Mitrovice, saglasni su da imaju odgovarajuću negu.

    Sanacija internističke bolnice i otvaranje Pejsmejker odeljenja, uz kvalitetan stručni kadar, doprineće boljim uslovima lečenja u kraljevačkom zdravstvenom centru.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE