Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počinje 18. Festival autorskog filma

    U Dvorani Kulturnog centra Beograd projekcijom pobedničkog ostvarenja Venecijanskog filmskog festivala „Pijeta“ večeras počinje 18. Festival autorskog filma.

    Ovogodišnji FAF svečano će otvoriti reditelji Boro Drašković i Maja Miloš, a do kraja festivala, 4. decembra, publika će u Glavnom programu premijerno imati priliku da vidi 19 filmova, koji po rečima Srđana Vučinića, umetničkog direktora festivala, predstavljaju novu dimenziju u filmskoj umetnosti.

    U svom 18. izdanju, kako je istakao Vučinić, FAF stavlja akcenat na „prostor između dokumentarnog i fikcije, između glume i života“, što ćemo videti u filmovima „Cezar mora da umre“ braće Tavijani, i „Raj: Ljubav“ i „Raj: Vera“, u režiji čuvenog austrijskog reditelja Urliha Zajdla…

    Od 19 filmova, u trci za Gran pri „Aleksandar Saša Petrović“ je 12 ostvarenja, a žirijem će predsedavati prošlogodišnji laureat, argentinski reditelj Pablo Đorđeli. Među gostima ovogodišnjeg festivala su danski scenarist Anders Avgust, i jedan od najpoznatijih grčkih producenata, Jorgos Curgijanis, koji su takođe članovi žirija, a u Beograd stižu i reditelj Lordan Zafranović, glumica Dana Tapalaga iz rumunskog filma „Iza brda“, hrvatska rediteljka Irena Škorić…

    Ove godine, projekcije filmova odvijaće se u DKC, Domu omladine, Muzeju Jugoslovenske kinoteke, bioskopima „Kolosej“, „Fontana“, „Sinepleks Delta siti“ i Domu kulture „Studentski grad“, a program možete pogledati ovde.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE