Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS-ovo gorivo oslobođeno PDV-a i akciza

    NIS je u Velikom Gradištu, na granici sa Rumunijom, jednoj od najprometnijih lokacija na Dunavu u ovom delu Evrope, otvorio savremenu bunker stanicu za snabdevanje brodova evro dizelom.

    Stanica je namenjena snabdevanju stranih teretnih i putničkih brodova, kao i domaćih brodova koji plove van Srbije, tako da je cena goriva oslobođena PDV-a i akcize.

    NIS, uz to, garantuje kvalitet goriva na ovom objektu prema utvrđenim međunarodnim pravilima, potvrdili su juče iz voe kompanije.

    NIS je za ove potrebe zakupio bunker-brod kapaciteta 1400 tona, usidren u blizini veoma prometnog carinskog terminala na koji svakodnevno stiže 10-tak stranih i domaćih brodova koji plove Dunavom, od Nemačke do Crnog mora.

    Brod je opremljen savremenim sistemom opreme za zaštitu životne sredine na vodi. Planiran mesečni promet na ovom objektu je od 1000-1500 tona evro dizela.

    Cilj NIS-a je da za nekoliko godina osvoji veći deo tržišta bunkerisanja brodova i obezbedi sigurno snabdevanje kvalitetnim gorivom na važnim plovnim pravcima u Srbiji.

    Nakon terminala u Novom Sadu, kojim je NIS započeo biznis sa bunkerisanjem, bunker brod u Velikom Gradištu je drugi NIS-ov objekat u okviru NIS-ove mreže bunker stanica.

    U narednom periodu NIS planira da realizuje nekoliko projekata u okviru razvoja biznisa NIS-a u oblasti bunkerisanja. Jedan od njih je otvaranje savremenog terminala u Smederevu, kapaciteta 65 tona dizela, koji će biti namenjen snabdevanju domaćih brodova.

    Osim toga, u planu je rekonstrukcija instalacije „Bezdan“ u bunker stanicu na granici sa Hrvatskom, kao i zajednički nastup sa ćerkom kompanijom Gaspomnjefta „Marin bunkerom“ na tržištu Rumunije.

    Jelena Petrović

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE