Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kompanija „Nestle“ otvorila Institut za zdravstvenu nauku u Švajcarskoj

    Kompanija „Nestle“ otvorila je u Lozani, u Švajcarskoj, Institut za zdravstvenu nauku koji će na naučnoj bazi istraživati opcije terapije hroničnih nezaraznih bolesti, poput gojaznosti, dijabetesa i Alchajmerove bolesti putem kliničke ishrane.

    Istraživanja koja će se obavljati na Institutu će na naučnoj osnovi razvijati proizvode koji mogu da odlože ili ublaže tegobe kod niza zdravstvenih problema. Takva ishrana uticaće i na zdravije starenje, saopštila je kompanija.

    Institut koji se nalazi u sklopu Nacionalno politehničkog univerziteta u Lozani najavio je da će se fokusirati na oblast zdravlja mozga, metabolizma i gastrointestinalnog trakta.

    Osnovna delatnost Nestle zdravstvene nauke je pružanje nutritivnih rešenja ljudima sa specifičnim režimom ishrane, povezanim sa bolešću ili izazovima vezanim za različite faze života, ističe se u saopštenju.

    Nestle je vodeća svetska kompanija u prehrambenoj industriji, koja zapošljava oko 330.000 ljudi i poseduje fabrike ili posluje u skoro svakoj zemlji na svetu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE