Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novosadski Poljoprivredni fakultet otvorio vinariju u Sremskim Karlovcima

  Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu je povodom 65-godišnjice Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo otvorio 2. novembra svoju vinariju u Sremskim Karlovcima.

  Vinarija je u okviru Instituta, a pri Departmanu za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta.

  Otvaranju vinarije i proslavi jubileja Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo prisustvovao je potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić koji je, zajedno sa direktorom Departmana prof. dr Zoranom Keserovićem i otkrio spomen ploču prvom direktoru Instituta, prof. dr Dragoslavu Milisavljeviću.

  – Lako je u Novom Sadu i Vojvodini biti sekretar za poljoprivredu, kada postoje takve institucije znanja, kao što je Institut za voćarstvo i vinogradarstvo, na koje možete da se oslonite i da pitate za savet – rekao je potpredsednik pokrajinske vlade Ješić.

  Ješić je dodao kako niz projekata iz oblasti poljoprivrede koji su do sada realizovani, potvrđuju da mora postojati sinergija između znanja i onih koji donose odluke.

  Sekretar za poljoprivredu je dalje naglasio da su lošim zakonom godinama unazad instituti odvojeni od fakulteta, čime je, kako je kazao, znanje odvojeno od privrede, te da je namera pokrajinske vlade da, uključivanjem institute i fakulteta u sve značajne projekte, ispravi tu grešku.

  U obnovu i osavremenjavanje vinarije kapaciteta 30 hiljada litara vina, pokrajinska vlada je uložila 10,5 miliona dinara.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE