Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Može li se na poslu uživati? Ovo je 5 koraka ka zdravijem radnom okruženju

  Kako bi izgledalo da svakog jutra svi srećni i zadovoljni jedva čekaju da dođu na posao? I sve to zbog pozitivne atmosfere i odličnog radnog okruženja. Da li zaista postoji radna atmosfera u kojoj svi uživaju, a ne da je samo tolerišu?

  1. Saradnja se dešava svakog dana

  Istraživanja pokazuju da sastanci ponekad mogu da budu kontraproduktivni, ali to je zato što takvim sastancima obično nedostaju jasnoća i ciljevi. Zato utvrdite tematske tačke za sam sastanak, držite ih se i budite jasni.

  2. Raspored je fleksibilan

  Posao neće trpeti ako neko zakasni ili krene ranije sa posla. U redu je da dozvolite ranoraniocima dolazak od 7 ujutru, ili pak drugim ljudima koji su produktivniji kada se razbude, dolazak oko 9 časova.

  3. Lideri veruju svojim zaposlenima

  Pored obaveznih sastanaka, zaposleni treba da organizuju svoje vreme na poslu onako kako to njima odgovara. Neko razgovara sa klijentima prepodne, čim dođe na posao, a kasnije se posveti radnim zadacima.

  4. Dostupne su zdrave grickalice i piće

  Imati pun frižider na poslu nije baš česta pojava. To nije ništa komplikovano, a veoma je lepo kada neko brine o svojim zaposlenima. Kada su grickalice zdrave, i posao ide bolje. Mnoge studije pokazuju da su ljudima potrebne regularne užine, i kada se ne najedu slatkiša i brze hrane, nego zdravih namirnica, rade brže i bolje.

  5. Proslave su imperativ

  Pored regularnih slavlja poput novogodišnjih praznika, rođendana, tim treba da se skupi barem jednom mesečno nakon napornog rada. Povod može biti vrlo zanimljiv. Možete nagraditi radnika meseca, ili zaposlenog koji je najviše puta išao u teretanu. Kada ste poslednji put okupili tim zaposlenih a da to nije bio praznik?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE