Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uradite jednu stvar, ali je uradite bolje od svih

  Kada su počeli, Virgin, Google i Amazon počeli su da razvijaju JEDNU ideju i u tome su bili odlični i najbolji. Danas, imaju mnogo više projekata i njihova imena sve govore.

  Imate dobar projekat. Pametni ste i talentovani i imate želju da uspete. To se samo poželeti može. U čemu je problem kada ovakav spoj ne dovede do uspeha u poslovnoj praksi?

  Džef Hofman je stučnjak za inovacije i postavljanje biznisa. Gotovo svakodnevno radi na primerima odličnih projekata i poslovnih ideja i prvo što savetuje je sledeće – uradite JEDNU stvar, ali je uradite najbolje od svih! Njegovo iskustvo je pokazalo da je najveća greška kada radite na više frontova istovremeno. Uhvatite se jedne ideje i nju izvedite do kraja što bolje možete, najbolje od svih.

  Hofman kaže da je puno puta u rukama imao projekte sa po nekoliko dobrih ideja i nije ih smatrao bingom. Kaže da kada više ideja sprovodite u isto vreme, dobićete jedno veliko ništa. Za realizaciju samo jedne od njih potrebno je mnogo strategije, marketinga, administracije, finansija, logistike, ljudi i još mnogo toga da se ideja realizuje kako treba. Teško je napraviti uspeh i profit. Ako želite da budete vrhunski biznismen, morate naučiti da su detalji sve. Ne upadajte u zamku kao mnogi koji nisu uspeli – ne radite više stvari odjednom. Naprotiv, budite najbolji u jednoj stvari i učinite sebe nezamenljivim za svoje partnere ili mušterije.

  I to nije sve. Uzmite papir i olovku i zapišite sve u čemu ste najbolji u realizaciji te ideje. Koje su vaše posebne veštine? Poslovne konekcije? Tehnologija? Ako na papiru nema ničega u čemu ste za korak ispred svih u toj oblasti, onda odustanite i pređite na drugu ideju. Hofman je ovo nazvao „zlatna svrha“, razlog zbog kojeg vaša ideja i kompanija treba da postoje, ono po čemu ćete biti prepoznatljivi i vi i vaš posao. Fokusirajte se na to da treba da budete lider u usluzi ili proizvodu koji nameravate da lansirate.

  Kada čovek stekne poverenje u jedan proizvod ili uslugu, uvek će se vraćati po još. Današnje velike kompanije i njihovi osnivači su tako počeli – u jednoj stvari su bili najbolji i nisu se igrali kvalitetom. Danas imaju mnogo projekata, prihoda i rade širom planete, ali počeli su od JEDNOG. Ričard Brenson je počeo sa Virgin Records, Google je bio samo pretraživač, a Amazon je prodavao samo knjige i to je radio najbolje.
  M.P.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE