Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Mozgalice“ na intervjuima za posao deluju obeshrabrujuće

    Među brojnim kompanijama koje imaju neke od najtežih intervjua za posao Google ima svoju reputaciju. Poznat je po pitanjima tipa „Koliko golf loptica može stati u školski autobus“ ili „Zašto je šaht okrugao“ koja u suštini nemaju tačan odgovor, već predstavljaju način za testiranje na koji način kandidati razmišljaju.

    Ovakva pitanja poslodavci koriste sve češće, pokazuju poslednja istraživanja. Prema rezultatima studije odeljenja za psihologiju San Francisko univerziteta ove mozgalice deluju obeshrabrujuće i na kvalifikovane kandidate. Oni koji se nađu u ovakvoj poziciji osećaju se kao da ih potencijalni poslodavac tretira nepravedno ili postavlja osnovu za njihov neuspeh.

    Budući da su razgovori za posao dovoljno stresni stručnjaci smatraju da su ovakva pitanja suvišna. Jedan loš odgovor mogao bi da promeni tok nečije celokupne karijere, a kandidatima teba omogućiti da pokažu svoje najbolje kvalitete i bez pitanja dizajniranih da stvore paniku. Najbolja strategija, navode stručnjaci, je stvoriti atmosferu na kojoj se kandidati osećaju opušteno, što će omogućiti da jasnije i učinkovitije razmišljaju.

     
    I.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE