Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konkurs za poljoprivredne proizvođače u Čačku

    Grad Čačak je, na osnovu odluke Skupštine, raspisao konkurs za dodelu finansijskih sredstava poljoprivrednim proizvođacima, a pravo da konkurisu imaju registrovana gazdinstva, zadruge, nevladine organizacije i naučne institucije.

    Korisnici treba da dostave tačne podatke i dokaz da su obezbedili 50 odsto sredstava na ime finansijskih projekata, a namensku upotrebu će kontrolisati nadlezne sluzbe lokalne samouprave.

    Kako kaže gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić, ovo je jedan vid pomoći poljoprivrednicima, a za sledeću godinu ce projekcijom budžeta biti obezbeđena podsticajna sredstva za sve one koji se bave stocarstvom, vocarstvom i drugim poljoprivrednim granama.

    U Čačku očekuju i posetu ministra poljoprivrede Gorana Kneževića, radi razgovora o rekonstrukciji kanala za navodnjavanje juzno od Save i Dunava, jer ove godine, ko nije imao mogućnost da navodnjava, nije imao nikakav prinos, kazao je gradonacelnik Čačka.

    Povodom nedavne posete Italiji sa Draganom Markovićem Palmom i predstavnicima drugih gradova i opstina, Ilić je naglasio da su tamošnji privrednici zainteresovani za saradnju.

    „Italijanski investitori su zainteresovani za ulaganje u Srbiju i Čačak. S obzirom da je nas grad najveci korisnik regionalne deponije „Duboko“, postoji mogucnost izgradnje energane koja bi spaljivala komunalni otpad, i cekamo pismo o namerama u vezi s tim projektom“.

    „U Italiji su posebno zainteresovani za Fabriku reznog alata, vezano za avionsku industriju, a razgovarali smo i o izgradnji fabrike sokova i koncentrata od voca, jer su prepoznali Čačak kao centar regije za takvu proizvodnju“, kazao je Ilić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE