Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za unapređenje proizvodnje voća i povrća u Beogradu 20 miliona dinara

    U okviru projekta „Zeleni prsten“, iz budžeta grada Beograda za unapređenje proizvodnje voća i povrća na teritoriji prestonice izdvojeno je 20 miliona dinara, objavljeno je u najnovijem broju lista „Poljoprivredna industrija“.

    „Sredstva su namenjena za nabavku i postavljanje opreme za zaštitu zasada voćaka i povrtarsku proizvodnju u zaštićenom prostoru, a to su plastenici, sistem za navodnjavanje i protivgradna zaštita“, navela je v.d. sekretara za poljoprivredu Biljana Čukić.

    Pravo učešća na konkursu raspisanom koji traje do 12. oktobra imaju fizička lica, nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

    Nabavka i postavljanje opreme za zaštitu zasada voća i povrća subvencionišu se u iznosu od 70 odsto od vrednosti nabavke, dok se nabavka sistema za navodnjavanje subvencioniše sa 50 odsto vrednosti.

    Zasadi voća mogu da se podignu na površinama od 0,25 do jedan hektar, kao i sistem za navodnjavanje i protivgradna opema, plastenici na 500 metara kvadratnih do 2.000 hektara, varoneze tuneli za zasad jagoda na površini od 0,25 do 0,5 hektara.

    Kako je navedeno, to su mnogo manje površine i primerenije malim proizvođačima, nego u prethodne godine.

    Prednost na konkursu, raspisanom u okviru projekta „Zeleni prsten“ koji se realizuje treću godinu zaredom, imaju registrovani poljoprivredni proizvođači koji do sada nisu koristili subvencije, čije zemljišne parcele imaju dovod vode i nisu opterećene hipotekom.

    Grad Beograd je za unapređenje stočarske proizvodnje izdvojio 17, 5 miliona dinara u cilju povećanja proizvodnje kravljeg mleka i bolje snabdevenosti tržišta grada mlekom i mlečnim proizvodima.

    Stočari sa područja grada moći će da nabave kvalitetne steone junice holštajn frizijske rase, a pravo učešća na javnom pozivu za izbor dobavljača junica imaju pravna lica čija je osnovna delatnost poljoprivreda, odnosno stočarska proizvodnja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE