Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pripreme za početak grejne sezone u Zrenjaninu i Pančevu

    Gradska toplana u Zrenjaninu privela je kraju započete radove na rekonstrukciji magistralnog vrelovoda i priprema se za početak nove grejne sezone, dok je u Pančevu u toku punjenje radijatora.

    Prema rečima Aleksandra Starčevića, direktora ovog javno-komunalnog preduzeća, vrelovod je sa današnjim danom napunjen i tokom dana planirano je pokretanje cirkulacionih pumpi. On je apelovao na građane da sada ne rade nikakve intervencije na unutrašnjim instalacijama, kako ne bi došlo do komplikacija.

    Gradska toplana zatražila je od lokalne samouprave da odobri povećanje cena grejanja: 10,5 odsto za građanstvo, 15 odsto za poslovne prostore i vojne ustanove i 20 procenata za budžetske ustanove.

    Aleksandar Starčević kaže, da je upućen i predlog da se cena grejanje menja zajedno sa cenom gasa. On je napomenuo i da je Gradska toplana spremna da, u dogovoru sa lokalnom samoupravom, od početka naredne godine pređe na tarifni sistem obračuna toplotne energije, prema ostvarenoj potrošnji.

    Pripreme za grejnu sezonu u Pančevu

    U 14.000 domaćinstava povezanih na daljinski sistem grejanja u Pančevu u toku je punjenje radijatora, kako bi sve bilo spremno za tople probe i početak grejne sezone.

    Završava se remont kotla u toplani na Kotežu 2, a zamenjeni su i delovi toplovodnih cevi kod škole „Miroslav Antić“ na strelištu.

    Do početka grejne sezone biće završeno i povezivanje na toplovod vrtića „Leptirić“, koji je do sada koristio dotrajalu kotlarnicu na lož ulje. Do grejne sezone sve će biti spremno, tvrde nadležni u JKP „Grejanje“. A cena, za sada, ostaje nepromenjena i iznosiće 85 dinara po metru kvadratnom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE