Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS i nemački RWE potpisali memorandum

    Predstavnici Elektroprivrede Srbije i nemačkog energetskog koncerta RWE potpisali su u ponedeljak, u prisustvu potpredsednika dve vlade, Aleksandra Vučića i Filipa Reslera, Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti energetike.

    „Ovo je prvi put da iza Memoranduma ne stoji samo Elektroprivreda Srbije, nego Vlada Srbije, što znači da smo mi završili dogovor ko će da gradi Termoelektranu Nikola Tesla 3 i hidroelektranu na Moravi“, rekao je Vučić novinarima posle potpisivanja.

    On je dodao da su za Srbiju Nemačka i RWE strateški partner.

    Vučić je razgovore sa Reslerom ocenio kao uspešne i rekao da je „nemačka strana insistirala na funkcionisanju pravne države u Srbiji i uspostavljanju boljih uslova za investitore“.

    Sa druge strane, srpska delegacija je, kako je preneo Vučić, „zatražila da Nemačka što pre krene u realizaciju Memoranduma, da se brzo završe sve birokratske procedure, i u najkraćem roku krene u izgradnju Termoelektrane Nikola Tesla 3, koja je od infrastrukturnog, životnog značaja za Srbiju“.

    Na pitanje da li će u energetskom sektoru Srbija poslove rasporediti na više stranih investitora, Vučić je rekao da je „ključni, strateški partner Srbije, s obzirom i na želju za ulazak u EU, Nemačka“.

    Na pitanje u čemu se danas potpisani dokument razlikuje od memoranduma već potpisanog 2009, Vučić je rekao da je reč o potpuno različitom karakteru sporazuma, i da u ovom slučaju ne samo ministarstvo, već i Vlada Srbije stoji iza memoranduma.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE