Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predsednik SKGO pozdravio očuvanje ekološke takse

    Predsednik Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Saša Paunović pozdravio je danas odluku Ministarstva finansija i privrede da ne ukine lokalnu ekološku naknadu.

    U pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta, Paunović, predsednik opštine Paraćin, ocenio je i da tekuća poreska reforma nije dovoljno transparentna i da će se zbog toga dobiti „rešenja slabijeg kvaliteta“.

    Paunović je rekao i da nije tačna tvrdnja Ministarstva finansija i privrede Srbije da je razmatrano ukidanje samo Naknade za zagađivanje životne sredine za vozila na motorni pogon, ali ne i ekološke naknade.

    Paunović je naveo da je u dokumentu koje je Ministarstvo finansija i privrede uputilo resornim ministarstvima pod rednim brojem 3. u listi „nameta“ za ukidanje i Naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine. „U istom dokumentu pod rednim brojem 1. navedena je Naknada za zagađivanje životne sredine za vozila na motorni pogon o kojoj govori Ministarstvo finansija i privrede“, rekao je Paunović.

    Ministarstvo finansija i privrede je ranije demantovalo navode o ukidanju ekološke takse i saopštilo da se ukida samo Naknada za zagađivanje životne sredine za vozila na motorni pogon.

    Ministarstvo je tako reagovalo na izjavu predsednika SKGO da ukidanje ekološke takse neće pomoći domaćim privrednicima i onima koji žele da investiraju u Srbiju već da će od toga koristi imati samo multinacionalne kompanije koje će još veću dobit izneti iz zemlje, a na štetu građana Srbije.

    Foto: www.mc.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE