Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Agrokor odustao od Mercatora?

    Slovenački Finance objavio je kako neslužbeno saznaju da je Agrokor Ivice Todorića „konačno digao ruke od Mercatora“, i to zbog dveju banaka – Unicredita i Raiffeisen banke – koje su ‘otegnule’ pružanje pomoći pri njegovoj nameri za preuzimanje najvećeg slovenačkog trgovačkog lanca.

    U Agrokoru to nisu želeli službeno da potvrde. „Ako vlasnici oforme konzorcijum za prodaju više od 50 odsto i pozovu nas, analiziraćemo situaciju. Ako cenovna očekivanja budu odražavala situaciju na tržištu i potencija Mercatora, onda ćemo u postupku verovatno učestvovati“ kaže izvor iz Agrokora.

    Izvor Finance-a dodaje kako postoji snažan interes mnogih struktura oko Mercatora da se ne promeni baš ništa. Stvari idu dotle da te strukture igraju na kartu dokapitalizacije i sanacije Mercatora od strane države što se u ovom trenutku čini neverovatno.

    Podsećanja radi, Agrokor je prošle godine nudio 221 evro po akciji, dok je trenutna vrednost na tržištu 112,55 evra. Konzorcijum prodavaca Mercatora ići će u deveti pokušaj prodaje, odlučeno je u junu. Prodavci su Abanka, Banka Celje, Banka Koper, Gorenjska banka, Hypo Alpe-Adria Bank, fond NFD 1, NFD Holding, NKBM, NLB banka, Pivovarna Laško, Pivovarna Union i Radenska koji svi zajedno drže 52,1 odsto Mercatora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE