Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mitrović konsolidovao finansijsko poslovanje Pinka i predstavio novi tim

    Posle više od godinu dana kontroverznih informacija i glasina o poslovanju TV Pink, vlasnik Željko Mitrović promovisao je juče novi slogan predstojeće sezone „Gledajte domaće“, objavivši kako je konačno zatvorena finansijska rupa kompanije, koja je iznosila oko 40 miliona evra. Predsednik „Pink medija grupe“ posle 15 godina ponovo stupa na operativnu funkciju generalnog direktora kompanije.

    Na pitanje lista Politika, kako je uspeo da pokrije finansijsku rupu u obrtnom kapitalu od 40 miliona evra, Mitrović odgovara da je taj gubitak zatvoren uz višemilionsku pomoć „Pinkovih“ ćerki kompanija „Er pink“, „Pink BiH“ i „Pink Crna Gora“, demantujući da su regionalne televizije u finansijskim problemima.

    Istakavši da je finansijska stabilnost i apsolutna likvidnost uspostavljena posle godinu i po dana teške borbe, Mitrović kaže da je izvršio i ličnu dokapitalizaciju „Pinka“, prodajom pojedinih delova sistema, kao što je fabrika vode „Iva“.

    On je i demantovao navode da je Pink prodao i dodao da to ne namerava.

    Prema njegovoj oceni, najveće pojačanje Pinka je Estonac Tarmo Krim, koji je držao dirigentsku palicu na poslednjih 10 takmičenja za „Pesmu evrovizije“. „Tarmo će kreirati novi vizuelni identitet TV Pink,“ napominje Mitrović, podsećajući da je Estonac bogato dvadesetogodišnje iskustvo iz oblasti produkcije stekao radeći najpre kao urednik, a zatim i producent informativnog programa na nacionalnoj televiziji Estonije.

    Uz novog ART direktora Tarmo Krima, u obnovljenom menadžmentu Pinka, između ostalih, biće i – pojačanje iz Hrvatske. Novi regionalni direktor programa Siniša Svilan je obavljao poslove urednika zabavnog programa HRT-a i direktora programa na komercijalnoj televiziji Nova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE