Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SymOrg 2012: Predavači prestižnih svetskih univerziteta predstavili svoje predloge za bolje poslovanje kompanija

    Ovogodišnji simpozijum Fakulteta organizacionih nauka – SymOrg 2012 održan od 05. do 09. juna na Zlatiboru, okupio je eminentne predavače sa vodećih evropskih i svetskih univerziteta.

    Šazad Anasari

    Pored prezentacija 250 istraživačkih radova učesnika, Simpozijum je bio baziran i na razmeni praktičnog znanja i iskustva. Prof. dr Dejan Šoškić, Guverner Narodne banke Srbije istakao je značaj skupova kao što je SymOrg i dodao da je spoj teorije i prakse ono na čemu treba konstantno raditi, uzimajući u obzir doprinos naučnih i istraživačkih radova.

    Profesor prestižnog Univerziteta u Kembridžu, Šazad Anasari naglasio je da u današnjoj trci za profitom, kompanije više pažnje treba da obraćaju na društvenu odgovornost i održivi razvoj, dok je profesorka Alis Lam sa Univerziteta u Londonu istakla važnost fleksibilnosti i inovativnosti u poslovanju. Bez adekvatnog odgovora na promene kompanije ne mogu očekivati svetlu budućnost. Profesorka Lam smatra i da prioritet u poslovanju jesu zadovoljstvo i sigurnost zaposlenih, a da fleksibilno radno vreme može izuzetno doprineti inovativnosti kompanija.

    Profesor Univerziteta u Klivlendu Rajshekhar G. Javalgi, smatra da je Srbiji potreban što veći broj malih i srednjih preduzeća kako bi se podstakao razvoj ekonomije i privrede. Takođe, naglasio je da u oštroj tržišnoj utakmici ključ uspeha predstavljaju novi, drugačiji proizvodi.

    U okviru simpozijuma je održan i Poslovni forum na kom su gosti iz korporativnog i neprofitnog sektora govorili o putu do uspeha kako globalnih, tako i domaćih kompanija. Milorad Miletić, Generalni direktor koncerna Bambi, istakao je da se konstantan rad na razvoju znanja i veština podrazumeva, posebno kada se govori o mladim ljudima. Srbija ima talentovane pojedince, a njihovo stipendiranje doprineće privredi Srbije, kao i opštoj slici naše države u svetu, poručio je Miletić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE