Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obnovljeno odeljenje subotičke bolnice

    „Vlada Vojvodine želi da obezbedi na teritoriji cele pokrajine takve uslove za lečenje kakve imaju ljudi u najrazvijenijim delovima Evrope“, izjavio je predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić prilikom otvaranja rekonstruisanog odeljenja intenzivnog lečenja sa reanimacijom u Opštoj bolnici Subotica.

    On je tom prilikom ocenio da je otvoreno odeljenje na nivou usluga koje se pružaju u Urgentnom centru Vojvodine, koje predstavlja jedan od najsavremenijih centara u Evropi, „sa najvišim standardom usluga i opreme“.

    „Svi građani Subotice i okoline koji budu imali tu nesreću da imaju potrebu za ovakvom vrstom intervencija će imati priliku da se leče na najsavremeniji način. Želimo da u svim delovima Vojvodine obezbedimo one standarde kakvi postoje u Evropskoj uniji“, rekao je Pajtić.

    Predsednik Vlade Vojvodine je ocenio da smo „previše siromašno društvo da bi kupovali jeftine stvari“.

    „Kada otvaramo ovakve centre, kada nabavljamo opremu, standardi i ta oprema moraju biti najbolji, i to i činimo“, rekao je Pajtić.

    Odeljenje intenzivnog lečenja sa reanimacijom u Opštoj bolnici Subotica preseljeno je na drugi sprat zgrade, rekonstrukcija je trajala sedam godina. Vrednost radova iznosi preko 130 miliona dinara, a sredstva za rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje odeljenja zajednički su obezbedili Vlada Vojvodine preko sekretarijata za zdravstvo i Fonda za kapitalna ulaganja, zatim Nacionalni investicioni plan i lokalna samouprava Subotice, uz podršku brojnih donatora. Kako je istakao direktor Opšte bolnice Subotica dr Goran Bićanin, otvaranje ovog odeljenja predstavlja ostvarenje „četrdesetogodišnjeg sna“.

    „Otvaranjem ovog odeljenja svrstavamo se u red najopremljenijih Opštih bolnica u Srbiji. Broj pacijenata koji će se zbog nedostatka opreme i prostora iz bolnice upućivati ka Urgentnom centru Vojvodine biće sveden na minimum i time ćemo biti jedna od retkih koja ne transferiše svoje pacijente ka višim ustanovama“, rekao je dr Bićanin.

    Na odeljenju se smeštaju najteži pacijenti sa vitalno ugroženim funkcijama kao što su poremećaj stanja svesti, srčanog ritma, respiratornih funkcija, rada bubrega i slično.

    Godišnje se u Opštoj bolnici Subotica obavi oko 13.000 operacija, a oko 1.200 pacijenata u postoperativnom periodu ima potrebu za intenzivnim lečenjem.

    Otvaranje ovog odeljenja predstavlja deseti zajednički projekat Vlade Vojvodine, Opšte bolnice i lokalne samouprave Subotice, u koje je u prethodne četiri godine uloženo oko 520 miliona dinara.

    Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić ocenio je da Grad Subotica, iako nema većih ingerencija, pomaže poboljšanje usluga u Opštoj bolnici.

    „Iako ponekad to nismo u obavezi, pomažemo bolnici prepoznajući entuzijazam zaposlenih i ceneći sve ono što čine za zdravlje Subotičana“, rekao je Vučinić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE