Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RS: Milioni za most na Savi

    Građevinska dozvola za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške biće obezbeđena do kraja godine, dok bi do juna naredne godine trebalo da počnu radovi na njegovoj izgradnji. Ukupna vrednost mosta iznosiće 50 miliona evra. Ovo je zaključak sastanka predstavnika operativnih tela BiH i Hrvatske koja su zadužena za sprovođenje Sporazuma o izgradnji mosta na Savi.

    Izet Bajrambašić, pomoćnik ministra transporta i komunikacija BiH kaže da je optimista u pogledu pribavljanja neophodne dokumentacije, što podrazumeva i mogućnost raspisivanja tendera do kraja godine. 
     
    S druge strane, Vlado Gostimir, direktor sektora za studije i projektovanje „Hrvatskih autocesta“ kaže da će Hrvatska dovršiti deo autoputa od Save do čvorišta u Okučanima, čime bi se završio autoput od Banjaluke do Okučana u kontinuitetu. Prema njegovim rečima, hrvatska strana je već pristupila projektovanju mosta i očekuje da će do kraja meseca biti gotovi glavni projekti. Takođe, on je najavio da će se tokom naredne sedmice sastati tehnički deo ove jedinice, kako bi definisao određene detalje, posle čega počinje procedura pribavljanja građevinske dozvole.
     
    Gostimir je potvrdio da Hrvatska ima već spreman novac, dok će troškove gradnje mosta snositi po pola sa Republikom Srpskom.

    – Mi ćemo na našoj strani napraviti potpuno novi granični prelaz – poručio je Gostimir.

    Dušan Topić, direktor „Autoputeva Republike Srpske“, naglasio je da se ušlo u završnu fazu priprema za realizaciju projekta izgradnje mosta i da je Srpska obezbedila i novac i neophodnu dokumentaciju. On je dodao da će se granični prelazi posebno finansirati iz sredstava koja su ranije obezbeđena.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE