Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Teleskopski utovarivači novina u Agrotech-u

    U novije vreme, na domaćem tržištu poljoprivredne tehnike uočena je veća potražnja mašina namenjenih za stočarsku proizvodnju. To je bio razlog da firma Agrotech, čije je sedište u Trešnjevcu, u svoj prodajni program uvrsti i teleskopske utovarivače nemačkog proizvođača Wiedemann, koje je, između ostalog, prikazala na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

    U prodajnom programu proizvođača Wiedemann su zglobni i teleskopski utovarivači. Zahvaljujući mogućnosti priključivanja različitih alata, ovi utovarivači imaju široku primenu. Moguće ih je koristiti za manipulaciju sipkih tereta i stajskog đubriva tako što se upotrebljavaju različite vrste utovarnih kašika, viljuškara, miksera i drugih adaptera. Zglobni utovarivači imaju odlične manipulativne i manevarske karakteristike zahvaljujući, između ostalog, širini od 0,85 metara i visini od 1,5 metara onda kada je skinut krovni nosač. Dobrim manevarskim karakteristikama odlikuju se i teleskopski utovarivači Wiedemann. Tako model T4512 CC, u koji je ugrađen motor sa 30 konjskih snaga, podizne moći 1.200 kilograma i maksimalnom visinom dizanja 4,5 metara, ima prečnik okretanja 0,6 metara. Ovako mali prečnik okretanja postiže se zahvaljujući sistemu upravljanja i širini utovarivača koja iznosi 1.560 milimetara. Model T6022 CC, sa 68 konjskih snaga, namenjen je za podizanje tereta do 2.500 kilograma i na visini dizanja 6,1 metar.

    U prodajnom programu firme Agrotech, koji je takođe prikazan na Sajmu, novitet je i adapter za mineralno hranivo proizvođača APV-Technische produkte gesmbH. Adapter se postavlja najčešće na mašinu za predsetvenu pripremu zemljišta kako bi se u istom prohodu uradio i unos hraniva. Izrađuje se u dve izvedbe. Kao centrifugalni, s rotirajućem diskom koji raspršuje hranivo i sa sprovodnicima hraniva na čijim se krajevima nalazi disk od koga se odbija hranivo i raspršuje, te nanosi na tlo. Osim za aplikaciju hraniva, adapter se može koristiti i za setvu trava.

    Kao jedno od rešenja za setvu okopavina, firma Agrotech je na Sajmu predstavila model pneumatske sejalice Maag Precisa XL koja se izrađuje u izvedbi od četiri do 18 redova. Transportna širina je tri metra, a sejalice su opremljene elektronskom kontrolom setve i hidrauličnim markerima. Rastojanje između setvenih sekcija moguće je podesiti na razmak između 45 i 75 centimetara. Menjač sa 16 brzina i lančani prenos omogućuje setvu u redu na rastojanju od 1,5 do 46 centimetara. Setvene ploče su magnetima fiksirane i okreću se istovremeno sa setvenom komorom, čime je ojačano držanje semena na ploči. Istovremeno sa setvom, moguća je primena mineralnog hraniva i pesticida diskosnim ulagačima od nerđajućeg čelika. Opterećenje s tegovima od ukupno 150 kilograma po setvenoj sekciji omogućuje setvu i na loše pripremljenim i zemljištima s većom količinom žetvenih ostataka.

    Za setvu strnina prikazana je HE-VA sejalica Kulti Seeder. Sejalica radnog zahvata tri metra usejava zrno diskosnim ulagačima na rastojanje 12,5 centimetara. Diskovi su pod pritiskom od 75 do 85 kilograma, te je moguća setva na lošije pripremljenom zemljištu. Tokom setve rukovalac traktora, zahvaljujući kontroli setve, prati radni proces, a ujedno dobija informacije o zasejanoj površini.

    Mašine za zaštitu bilja su takođe deo prodajnog asortimana firme Agrotech. Na Sajmu je prikazana vučena prskalica Berthoud Tracker S DPT 3200 AX.24 radnog zahvata 24 metra i ukupne zapremine 3.200 litara.

    Teleskopski utovarivači novina prodajne ponude

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE