Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Advokati obustavljaju rad na jedan dan

    Vukasovića su 8. juna pretukla dvojica maskiranih napadača u njegovoj kancelariji u Beogradu i sipala mu kiselinu u oči. On je potom prebačen u Urgentni centar gde mu je konstatovan potres mozga.
     
    U odluci Advokatske komore Srbije se kaže da u utorak „advokati Srbije neće postupati ni u jednoj pravnoj stvari (bez izuzetka) kod sudova i drugih državnih organa u Srbiji“.
     
    Advokatska komora Srbije pozvala je sve advokate u Srbiji da poštuju odluku o obustavi rada u utorak ukazujući da njeno nepoštovanje povlači odgovornost.
     
    Ministarstvo pravde osudilo je napad na Vukasovića i zatražilo od nadležnih organa da u najkraćem roku otkriju napadače i procesuiraju ih.
     
    „Ministarstvo najavljeni štrajk upozoranja advokata prihvata kao izraz solidarnosti, kolegijalnost i nezadovoljstva advokatske profesije, ali smo uvereni i da će nadležni organi ubrzo otkriti izvršioce, kao i motive napada, s obzirom na to da su advokati jedna od najvažnijih karika u pravosudnom sistemu“, navodi se u saopštenju ministarstva.
     
    Navodi se i da je ministarstvo spremno da zajedno sa predstavnicima advokatskih komora u najkraćem roku pripremi neophodne izmene zakona, kako bi se postigla što bolja zaštita advokatske profesije.
     
    Ministarstvo pravde apelovalo je na kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova da posebno obrate pažnju na zaštitu advokata, kako se ne bi ponovili slični napadi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE