Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ford stiže u Rumu preko Albona

    Krajem juna u Rumu dolazi delegacija američkog Forda s namerom da obiđe gradnju novog pogona engleske firme Albon s kojom imaju 40 miliona dolara vredan ugovor.
     
    Naime, firma Albon je 4. maja, počela izgradnju svog novog pogona u Zapadnoj industrijskoj zoni u Rumi. Ova zona, koja se prostire od firme Rumatrans do firme Andrijašević, potpuno je infrastrukturno opremljena.
     
    Ovoj engleskoj firmi ustupljeno je bez naknade oko pet hektara zemlje na kojoj će, u prvoj fazi na oko 2,5 hektara, biti izgrađena proizvodna hala od oko 10.000 kvadrata. Do sada je iskopan humus na oko 15.000 kvadrata, izmenjeno je tlo, nasuta šljaka, tucanik i uređene su saobraćajnice unutar gradilišta.
     
    „Ljudi iz Albona su krenuli punom parom da rade i planiraju da vrlo brzo počnu i proizvodnju jer ih ugovor s Fordom obavezuje na to da 1. januara naredne godine ona startuje. Radovi treba da budu završeni do kraja ove godine i u ovom proizvodnom pogonu će biti zaposleno oko 200 radnika“, ističe predsednik rumske opštine Goran Vuković.
     
    U izgradnju ovog pogona biće uloženo oko 8,5 miliona evra, a radovi će teći u dve faze. Albon ima pogon i u pećinačkoj industrijskoj zoni u Šimanovcima, gde posluje od 2006. godine, a u Rumi će im prve komšije biti Adrianateks koja će proizvoditi kupaće kostime italijanske marke „kalcedonija“.
     
    Izgradnja ove fabrike počeće 16. juna na zemljištu površine oko 2,3 hektara, takođe dobijenom bez naknade. Do kraja godine trebalo bi da bude izgrađena proizvodna hala površine oko 500 kvadrata, a do 2015. i do 5.000 kvadratnih metara. Za početak, tu će posao naći 70 lica, najviše žena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE