Saradnja energetskih regulatora Srbije i Italije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Saradnja energetskih regulatora Srbije i Italije

  Regulatorne energetske institucije Srbije i Italije, Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) i Regulatorno telo za električnu energiju i gas Italije (AEEG) dogovorili su danas saradnju i razmenu iskustava u sektorima električne energije i gasa.

  Memorandum o saradnji, koji predstavlja nastavak razvoja dugotrajno dobrih odnosa između Srbije i Italije u oblasti energetike, potpisali su u Milanu predsednici dve regulatorne institucije, Ljubo Maćić i Gvido Bortoni.

  Saradnja treba da dopinese harmonizaciji regulatorne prakse Srbije sa praksom Evropske unije u razvoju energetskih tržišta i unapređenju investicione klime u regionu.

  Predviđeno je i dalje jačanje operativne saradnje AERS i AEEG u okviru Regulatornog odbora Energetske zajednice (ECRB) sa ciljem ubrzavanja povezivanja energetskih tržišta Jugoistočne Evrope i uključivanja u panevropsko tržište.

  Saradnja srpskog i italijanskog regulatora će se ostvariti kroz zajedničke radne grupe, uz mogućnost učešća stručnjaka iz akademskog sveta, industrije i drugih institucija.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE