Počeo Šunka fest

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počeo Šunka fest

  Drugi Festival u čast šunke otvoren je sinoć u Sali master centra novosadskog sajma. Šunka fest je jedinstvena manifestacija u Srbiji koji afirmiše i promoviše domaću šunku, kao jedan od najpopularnijih suhomesnatih proizvoda ne samo u Evropi, nego i u celom svetu. Na festivalu učestvuju izlagači iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Italije, Portugalije i Nemačke.


  Otvaranju je prisustvovala i narodna poslanica Slavica Đukić Dejanović koja je istakla da ta manifestacija predstavlja veliki podstrek svima koji se bave proizvodnjom šunki i drugih suhomesnastih proizvoda.

  Ona je dodala da želi da kao narodna poslanica podrži sve proizvođače šunke “koji pokazuju da je i kod nas moguće napraviti nešto što je najbolje na svetu”.

  Na konstaciju da su se svi složili da je vojvođanska šunka najbolja i pitanje novinara da li će takva biti i buduća vlada i kako teku pregovori Đukić Dejanović, koja je potpredsednica SPS je kratko odgovorila: “Volele bih da naša vlada bude kao vojvođanska šunka”.

  Uoči početka “Šunka festa” na novosadskom sajmu je otvorena izložba slika Milana Konjevića (1898-1993), a glavni eksponat na toj izložbi biće slika šunke koju je umetnik naslikao u Parizu 1930.

  Postavku je otvorio pokrajinski sekrtar za kulturu i informisanje Milorad Đurić koji je čestitao organizatorima jer se na izuzetno popularan način promoviše umetnost.

  Savetnik festivala Miroslav Božin je rekao da je izloženo 150 šunki a da je ostalih 850 predviđeno za degustaciju i prodaju.

  Festival se završava 10. juna kada će vlasnik najveće šunke dobiti nagradu a čemu će prethoditi niz propratnih manifestacija među kojima izbor za mis šunka festa i izložba rukotvorina i domaće radinosti udruženja žena iz Vojvodine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE