Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nagrada „Isidora Sekulić“ za Slobodana Vladušića

    Prestižna književna nagrada „Isidora Sekulić“, koja se u kontinuitetu dodeljuje 45 godina, uručena je u sredu ovogodišnjem laureatu Slobodanu Vladušiću na svečanosti u Skupštini grada.
     
    Književnu nagradu „Isidora Sekulić“ dodeljuje istoimeni Fond koji je osnovala opština Savski venac sa željom da čuva sećanje na veliku srpsku književnicu koja je živela na ovoj opštini.
     
    Predsednik opštine Savski venac Tomislav Đorđević čestitao je dobitniku jedne od najvrednijih književnih nagrada u Srbiji, značajnom i uglednom književniku i teoretičaru Vladušiću, zahvalio Fondu „Isidora Sekulić“ na predanom radu i saopštio odluku koja je doneta na jučerašnjoj sednici opštine Savski venac, da se raspiše konkurs za spomeničko obeležje Isidori Sekulić.“Obezbedili smo dva i po miliona dinara, mesto je odabrano za spomenik u prirodnoj veličini, na Topčiderskoj zvezdi, a ovih dana raspisaćemo konkurs za spomen obeležje“, kazao je Đorđević.
     
    Odluku o ovogodišnjem laureatu saopštio je predsednik žirija dr Marko Nedić koji je rekao da su na završnoj sednici, održanoj 23.maja, on i članovi žirija Petar Pijanović i Aleksandar Jerkov jednoglasno odlučili da nagradu „Isidora Sekulić“ za 2011.godinu dobije Vladušić za studiju „Crnjanski, Megalopolis“ u izdanju „Službenog glasnika“.
     
    Nedić je kazao da je žiri pažljivo razmatrao veliki broj književnih dela koja su ove godine bila predložena za nagradu – pristiglo je više od sto knjiga u svim žanrovima u kojima je Isidora Sekulić ostavila neizbrisiv trag u srpskoj književnosti i kulturi.
     
    Nagradu „Isidora Sekulić“ za 2011.godinu, povelju, plaketu i novčani iznos od 300.000 dinara Vladušiću su uručili Nedić i predsednik Fonda „Isidora Sekulić“ književnik Ratko Adamović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE