Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uobičajena ponuda kukuruza, cena 22 dinara

    Obim ponude i tražnje prirodno sušenog kukuruza u maju bio je uobičajen, a prodavao se na pijacama najčešće po ceni od 22 dinara za kilogram, objavljeno je u blitenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

    Najčešća cena ovog stočnog hraniva u rinfuznom obliku u silosima varirala je od 19,5 do 20,5 dinara za kilogram (din/kg), što ukazuje na porast cene u odnosu na prethodni mesec.

    Za razliku od kukuruza, i tokom maja je, kao i prethodnih meseci ponuda pšenice i stočnog ječma, bila dosta slaba. Slaba je do prosečna bila ponuda pšenice, upakovane u džakove najčešće od 50 kg težine na većini prodajnih mesta.

    Najčešća cena po kojoj je se mogla pazariti ova žitarica na pijacama kretala se od 28 do 30 din/kg. U silosima je pšenica u rinfuzu najčešće prodavana po ceni od 22 din/kg. Ponuda stočnog ječma upakovanog u džakove, najčešće od 50 kilograma, bila je slaba na većini pijaca kao i prethodnih meseci.

    Prodajna cena ovog stočnog hraniva na pijacama je proteklog meseca varirala od 25 do 30 din/kg. U silosima se stočni ječam u rinfuzu tokom proteklog meseca mogao pazariti po ceni od 19,5 din/kg, što ukazuje na rast cene. Prodaja je zabeležena jedino u Somboru. Obim ponude stočnog brašna na pijacama u Srbiji bio je prosečan. Prodaja se tokom maja na pijacama najčešće odvijala po ceni od 20 din/kg, kao u aprilu. U silosima je prodajna cena bila od 16 do 21 din/kg.

    Nastavljen je trend slabe ponude baliranog lucerkinog sena, kako na gazdinstvima tako i na pijacama u Srbiji. Prodaja ovog značajnog kabastog stočnog hraniva na gazdinstvima odvijala se po ceni od 10 do 20 din/kg. Na pijacama se lucerkino seno u balama moglo najčešće pazariti po ceni od 15 do 17 din/kg.

    Obim ponude i tražnje suncokretove sačme u maloprodajnim objektima bio je uglavnom nepromenjen u odnosu na prethodni period. Najčešća prodajna cena ove komponente za pripremu stočnih hraniva iznosila je 33 din/kg. Ponuda i tražnja lucerkinog brašna u maloprodajnim objektima bili su na prošlomesečnom nivou, a prodaja se najčešće odvijala po ceni od 30 do 35 din/kg, kao i prethodnog meseca. Sojina sačma se tokom maja u maloprodajnim objektima mogla nabaviti po dominantnoj ceni od 53 din/kg, kao i protekla dva meseca, a obim prodaje takođe je ostao nepromenjen.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE