Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Snima se film o Vladimiru Majakovskom

    Na filmskom festivalu u Kanu održana je prezentacija filma „Majakovski“ koji će do kraja ovde godine u Rusiji početi da snima Aleksandr Šejn. Još se ne zna ko će glumiti slavnog ruskog književnika.

    Ljilju Brik, dugogodišnju ljubav i muza velikog ruskog pesnika futuriste Vladimira Vladimiroviča Majakovskog (1893-1930), igraće režiserova supruga Čulan Hamatova.
     
    U filmu će se pojaviti i supermodel Natalija Vodijanova u ulozi druge muze pesnika Majakovskog, Tatjane Jakovljeve, emigrantkinje sa kojom se Majakovski upoznao u Parizu godinu i po pre nego što je izvršio samoubistvo. Nameravao je da se njom oženi i dovede je u Sovjetski Savez.

    Film „Majakovski“ će se snimati prema scenariju koji je Šejn napisao zajedno sa, sada već, nažalost, pokojnim publicistom Arkadejem Vaksbergom, autorom knjige o Ljilji Brik.

     
    Kako uveravaju autori ovog projekta, film neće biti samo njegova puka biografija, nego iskren pokušaj da se pronikne u njegov izvanredno složen karakter i sudbinu, prenosi veb portal književnost.org.

    Snimanje će početi do kraja 2012. godine, a planirano je da film uđe u bioskopske dvorane 2014.

    Na konferenciji za štampu održanoj prilikom prezentacije ovog projekta u Kanu, posebno je ukazano na činjenicu „da mnogi smatraju da je Majakovski uticao na pank-pokret i postavio standarde savremene reklame“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE